Alla inlägg under januari 2009

Av gisela jansson - 25 januari 2009 13:12


 

 Ibland vet man inte varför men vissa bilder griper tag i en på något sätt... Kanske är det Sigrids blick där bakom Sveabenen.

 

 Ja, vad ska man säga... Dolly liknar ingen annan.

 

 När marsvinen tigger mat hemma hos oss brukar vi säga att de gör en "pälsvägg". Det blir inga bra bilder på hela burskåpet/pälsväggen. Här närbild på Episkey i stora skåpet.

 

 Daniel och Griphook i lilla skåpet. Båda har ögon i verkligheten.

 

 Episkey vilar med sina nya små barn nio timmar gamla. Impedimenta närmast.

 

 Småbarnens första äventyr på golvet. Tur att mamma och mjölken var där och snälla pyssliga tant Poppy som hjälper till att byta blöja.

 

 Neville som hatar att bli upplyft och kramad kan inte få nog av "pannkli".

 

 finns det något ljuvligare än en vit katt tass?

 

 Jo... kanske...

 

 Småbarnen tränar gosning med husse Imperio närmast pussarna. De är till salu hint, hint...











Av gisela jansson - 25 januari 2009 08:33

Nu vill jag göra en ny undersökning då avslutas den gamla. Vilket resultat! Man kan inte annat än bli lycklig, marsvinet vann! De vann med en förkrossande majoritet. Jag gillar verkligen detta resultat marsvinet är en värdig vinnare.


Ja, ja jag vet att den här bloggen har en något nischad läsekrets ( det vet jag ännu mer nu). Jag vet också att den här undersökningen inte på något sätt är vetenskapligt utförd. Jag har nämligen undrat om det finns folk som har marsvin som sitt absoluta favoritdjur, det var faktiskt det jag ville ta reda på med undersökningen. Många älskar marsvin det har jag aldrig tvivlat på. Det känns som att marsvin är ett djur som ofta finns i hushåll där många andra djur finns. Marsvin dyrkas av äkta djurvänner. Äkta djurvänner tycker i regel om alla sorters djur, då blir det svårt att knipa första platsen för lilla marsvinet menar jag.


30 personer har röstat. Akvariefiskar, kanin(!), undulat, ko, får, gris, älg, ekorre, orm, mus, råtta och sköldpadda fick inga röster. Elefant, myror, igelkott och gerbil fick 3,3% kanske inte alla dessa var bara seriösa. De här vanliga stor favoriterna häst, katt och hund fick 13,3%. Så har vi det fantastiska marsvinet på 46,7%! Grattis marsvinet!


Resultatet på omröstningen kunde inte ha gjort mig gladare ändå röstade jag själv på katt. Det är ju rätt fånigt och kanske oetiskt att rangordna sin kärlek men på lek kan det vara roligt. Katt är ju hur man än vrider och vänder på det hela min favorit. Jag är uppfostrad att älska och dyrka katter så som de gjorde i det gamla egypten, det gillar mina katter. Men sen kan jag inte rangordna mer, på andra plats är det dött lopp mellan häst och marsvin. Sen är jag också larvigt svag för kor, möss, elefanter, kaniner och vissa hundar. Men jag är en äkta djurvän jag älskar alla djur helt enkelt.



Av gisela jansson - 24 januari 2009 09:46

Gårdagen i Stockholm var trevlig även om vi inte hann se så mycket. Det vi såg var bra. Min kompis J är en fantastisk målare och några till på den utställningen var likaså.


Vi tittade också på samlingarna på Östasiatiska museet. Så gamla saker och ändå så fina. Istället för att bli inspirerad blir jag nedslagen. Vad är det för mening att göra vackra och spännande föremål nu när det gjordes så fina saker för flera tusen år sedan? Vad nytt kan jag tillföra? Vad är det för mening att vara konstnär, när allt redan är sagt? Och konstpubliken är så liten det är inte många att rikta sitt budskap till och vad vill jag ha sagt egentligen? 


Jag har alltid i hela mitt liv velat berätta saker klanske underhålla också. Jag har skrivit massor "för byrålådan"och "i min ungdom" även i föreningstidningar. Kanske är jag inte jättebra på att skriva så det är väl bäst att bara mata lådan och bloggen. När det gäller konsten känner jag att jag har lite mer talang men jag har kört fast. Jag vill mer, jag vill berätta något men begriper inte hur jag ska göra! Åh, jobbiga konst! Hur mycket kan man säga med en abstrakt skulptur egentligen? Vad ska jag göra, detta är ju det enda jag kan! Jag önskar att jag gillade ekonomi eller datorer istället, då skulle jag ju kunna tjäna pengar och alla skulle respektera mig. Men jag är inte gjord sådan jag är en flummigt innåtskådande konstnärstyp bohemisk och fattig. Helt hopplöst faktiskt...


På mitt andra jobb på stormarknaden (väldigt få konstnärer kan leva på sin konst man måste ha ett brödjobb) vill jag inte göra karriär. Det handlar inte bara om att jag inte vill jag har ingen av de egenskper som behövs för en sådan karriär. Jag är ingen organisatör, jag saknar maktinstinkt, jag är aldeles för slarvig, inte intresserad av att styra andra människor ( jag har katter inga hundar), aldeles för okoncentrerad, helt ointresserad av ekonomisk vinning, jag har aldeles för lätt attdrömma mig bort i det blå, aldeles för impulsiv och känslostyrd ja och så vidare helt värdelös som stormarknads chef med andra ord. Jag har ju på sista tiden förstått att på min stormarknad är sådana som jag inte på något sätt önskvärda. De vill ha personal av två kategorier unga billiga formbara lydiga och de som är duktiga på att göra karriär i handeln, chefsämnen. Jag är inget av detta jag är inte ung och jag har jobbat i handeln länge så jag är ganska dyr i drift och ni vet ju nu hur mycket chefsämne jag är. Jag är en sådan som åker till mitt jobb och pliktskyldigt utför mina arbetsuppgifter väl men utan ambitioner.


Jag ska vara helt ärlig. Jag vill göra karriär men inom konsten jag vet bara inte hur jag ska göra. Jag vet att jag har något att tillföra det ska bara ut. Just nu är det tungt. Jag grubblar.

Av gisela jansson - 23 januari 2009 08:43

I går såg jag äntligen en parning. Elie och Grant har nu utfört sitt uppdrag bäbisar väntas nu busigt nog första april. Hur det är med Galatea vet jag inte, inget synligt tecken på parning men jag tycker att hon borde ha hunnit brunsta på den tiden, ja vi får se. Alecto och Kinross har parat sig men jag har inte exakt datum. Det dricks mycket vatten i den buren och ingen omparnig än... Hon kan faktiskt vara dräktig, på fjärde försöket och med ny kille funkade det äntligen i så fall. Blir det som planerat kommer en massa magpie ungar i månads skiftet mars/april. Kryll av små söta svartvita marsvin blir det. Som ska få nya hem sen...


Episkeys ungar växer så det knakar. De är fantastiskt söta och charmiga då de skuttar runt och leker.


Nu ska jag snart i väg till Stockholm och titta på konst, det ska bli kul, länge sen sist. 

Av gisela jansson - 21 januari 2009 14:15

Nej det ska jag inte för jag har kommit på en mycket bättre idé! Det blir dyrt men det är genialiskt. Jag ska köpa en grej till mig själv istället, jag ska få en lap top. Det funkar inte så bra i vår lägenhet, det är trångt. I vardagsrummet finns min säng, soffan ,TVn, tre akvarier, ett burskåp, matbordet och kontoret med vår dator. Där datorn finns finns sonen... Hans rum står nästan tomt han bara sover där. Jag vill utnyttja hela lägenheten. Ofta har han kompisar här och då får jag liksom inte plats. Om jag ställer in vår dator där följer han med men jag blir då utan dator. Så enda sättet är att vi får varsin. Nu bråkar vi om den rätt ofta också det blir skönt att slippa sånt. Han har större krav på maskinen än jag, så han får ha vår fina som vi har nu och jag ska köpa en "tantdator" till mig själv.


Hemskt dyrt blir det ju förståss även om jag ska köpa en billig en. Fler dyra saker behöver jag just nu. Datorn är först på listan och kattkastreringen som jag inte kommer undan. Nya glasögon och ny cykel vore ju kul och är nödvändigt men det får vänta...

Av gisela jansson - 20 januari 2009 20:19

 Lite bilder kommer det nu på mina ungar som är till salu.

 

 Här kommer söta charmiga Hinkypunk. Hon söker nytt hem. För alla som tror att jag blivit galen när jag påstår att en rex unge har fötts i en nonself magpie kull kommer beviset på att matten talar sanning här! Möt krulliga Hinkypunk! Föräldrarna Duettens Kinross och Duettens Elie är båda nonself black magpie. Lilltjejen är född 2008-11-28.

 

 Lillkillen Imperio i morgon blir han en vecka. Så söt att man häpnar och pigg och glad. Vill ha ett nytt hem. En snart fullvuxen hane kan flytta med som barnvakt. Hans morbror Fenrir self cream eller halvbrorsan Griphook nonself black magpie stor killarna kostar 200kr, småbarnen kostar 250kr.

 

 Syrran Impedimenta söt söööt söt! Precis som brorsan är hon creamagouti/cream och har ett praktfullt öronveck. Tvillningarnas pappa är världens roligaste marsvin Vibys Nougat nonself chocolate magpie och mamma är söta duktiga Episkey self cream. Till salu är hon och Sophie du är först i kön om du vill ha henne.


Grattis till dagens födelsedagsbarn Dolly och hennes kullsyskon också förståss grattis Demelza, Dumbledore och Dobby! Detta var den första marsvins kull jag såg födas men jag missade själva Dolly som kom först.


I dag har jag köpt ett nytt husdjur. En ny mosaikguramihane att ersätta den gamla som dog på själva julafton. Hoppas den nya blir lika vacker och lever lika galet länge som den förra! 












Av gisela jansson - 19 januari 2009 19:40

Har bara slöat idag känns det som men jag har städat i ett akvarium och klippt alla marsvinsklor, smörjt alla tassar och tvättat fettkörtlarna på hanarna. Och nu tvättar jag sex proppfulla maskiner. Så lite duktig är jag faktiskt även om jag inte varit ner i ateljen som jag tänkt. Lite jag har klurat på mitt konstprojekt men inte kommit på något smart. Men i morgon börjar jag 07.00 och på onsdag och på torsdag också. Få se hur det går att cykla till jobbet i morgon, det snöar...

Av gisela jansson - 19 januari 2009 10:32

Jag har ju glömt att berätta hur det går för mina "skruttgrisar". Det visade sig att jag inte hade riktigt tillräckligt med bactrim för två kurer men nästan. Det är svårt att säga om Poppy blivit bra eller inte eftersom hon ju aldrig verkade sjuk. Hon kissar inte blod mer och kisset luktar inte fränt längre så hon är nog bra hoppas jag. Pigg, uppmärksam (matvraket Poppy är alltid först vid burkanten och tigger) och gosig som vanligt är hon.


Den där jättesvullnaden på Arthurs tass gick snabbt ner när han fick medicin. Men hans tassar är inte helt bra båda framtassarna är ju lite svullna. jag får fortsätta att smörja dem så det inte blir det minsta sår eller torrspricka för då är det stekt igen. Jag tror att han har någon sorts kronisk inflammation i sina sneda tassar. Frågan är om han har ont. Det är inte okej om han har ständig värk i tassarna men han visar inget sådant. Det borde ju vara så att det gör ont eftersom de är svullna och då borde jag ju ta bort honom... men jag vill inte och kan inte, om jag inte är säker på att han mår dåligt... gaah! Jag ska nog låta veterinären titta på dem.


Tiana då... ja hon gör mig bara förvirrad. Jag tror hon mår bra nu inga tecken på urinvägs infektion märks just nu. Magen har inte bråkat mycket på sista tiden, lite lös ibland men ingen kollaps. Försöker klura ut om det är något hon inte tål att äta men blir inte klok på det alls. Hon är ett otroligt passivt marsvin, rör sig aldrig i onödan. Jag har faktiskt lite svårt att avgöra om det bara är hennes personlighet eller om hon inte mår bra. Knasgris.


Om jag nu känner mig osäker på Arthurs och Tianas hälsa (Poppy har jag friskförklarat). Så kan jag ju trösta mig med att de andra 19 grisarna verkar friska och kaninen och katterna med. Även om någon av katterna hade kräkts på mattan i natt, varför alltid på mattan?

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards