Alla inlägg under december 2009

Av gisela jansson - 11 december 2009 08:36

Efter två dagar med förödande migrän vaknade jag i morse utan huvudvärk! Så skönt! Helt utslagen har jag inte varit har bara känt mig lite allmänt äcklig, illamående, matt, trött, asocial, röd i ansiktet, sur, svårt att fästa blicken, deppig och med huvudvärk då. Jobbat har jag gjort ändå även om jag då och då måste vila för att inte börja må akut illa. Blä för migrän jag hatar det!


Trots detta har jag fixat med marsvinen som ska till Badelunda i morgon Lily är nog i princip färdigtrimad, alla klor är klippta och förhårdnaderna är filade första omgången. Idag ska jag trima det sista på Lily, fixa öronen, Uffes rumpa, fila lite till på tassarna och bada hela gänget och packa transporterna. Funderar på om Kingsly och Mervolo ska med som salu djur trots att folk mejlat och varit intresserade. Jag tror ju alltid att alla som visar minsta intresse vill köpa mina djur och jag håller på dem men sen rinner det ut i sanden och jag står där med min långa näsa. Jag ska sluta vara snäll och hänsynsfull mot dessa mailare för jag vet inte vilka som är seriösa. Så troligen följer Mervolo och Kingsly med så är någon sugen på ett par helt underbara killar med Pet-stjärnekroppar så finns de om ingen köper dem snart fixar jag inte att sälja dem för de är så himla mysiga! De funkar dessutom jättebra ihop. Klonken och Krake är ju också till salu men de tjafsar och ska separeras de mår inte bra i sin relation och är lite tunna och fulla med sårskorpor. De ska sättas med sina gamla burkompisar nästa vecka och jag hoppas och tror att de blir lyckligare då.


Här har vi bilder på de båda härliga kompisarna Mervolo överst och bjässen Kingsly underst. Som alltid när jag försöker sälja djur är jag jätteförvånad att ingen köper dem eftersom jag själv så gärna vill ha dem...     

Av gisela jansson - 9 december 2009 17:53

Igår åt jag ingen ordentlig lunch och drack en massa kaffe. Det är klart jag har migrän idag! Fy vad äckligt jag mår.

Av gisela jansson - 8 december 2009 19:50

Lite ironiskt att jag sätter mig på en buss på förmiddagen och åker drygt en timme och sen hem på samma sätt och däremellan tvättar fönster och hänger upp julgardiner åt en annan person när jag själv inte har gardiner (föredrar klängväxter runt fönstren) och tvättar fönster som en galning fast jag inte är det minsta noga med mina egna. Men vad gör man inte för sin farmor hon blir så glad och tacksam både för hjälpen och sällskapet att det är värt varenda sekund. Hon är härlig min farmor.


Bussresan ägnade jag mig åt att läsa. Har inte haft lust att läsa böcker på länge av någon anledning men jag är nog i grunden en bokslukare. Vad härligt det är när man hittar en roman som är så där "mittiprickig", det gjorde jag nu. Tips; Nu vill jag sjunga dig milda sånger, av Linda Olsson. Jag ska läsa mig till sömns ikväll.

Av gisela jansson - 7 december 2009 08:29

Efter en hel helg på stormarknaden och med julhandeln i antågande får jag lust att lista upp de värsta kunduppförandena. Inte helt politiskt korrekt men här kommer den. Värst först:


1. Otrevliga kunder. Då menar jag både sura och griniga kunder men framför allt och det är de som verkligen är jobbiga sådana kunder (Slipsar kallade) som måste försöka tala om hur vi ska sköta vårt jobb. Eftersom de inte vet hur abetet fungerar och styrs så blir dessa spydiga råd inte bara otrevliga utan mycket löjliga också.


2. Klassikern som alla som sitter i kassan blir tokiga på. Glöm varubergen, att de inte vrider koderna rätt eller fipplet med småpengarna de grejerna stör ingen kassör. Det som verkligen är irriterande är när kunderna låter bli att lägga ut avdelarskyltarna! Lägg ut skylten hur ska kassören annars kunna veta vilka varor som hör till vem?


3. Riffsan och Raffsan som flyttar lyfter om och ställer lådor på golvet utan att ordna upp efter sig. De bästa varorna måste ju ligga underst eller... nej det kommer en pall med varor och det brukar vara jämngod kvalitet i lådorna. Att det ligger en möglig clementin i översta lådan betyder inte att alla de andra i lådan är besmittade och oätliga utan att det förmodligen finns en eller två mögliga clementiner i samtliga lådor. Om man måste titta i lådan under kan man väl ställa tillbaka lådan väl?!


4.  Alla har rätt att ångra sig om en vara men lägg då tillbaka den! Det är ingen katastrof om stumporna ligger i frysen men om den frusna fläskfilén ligger bland strumpora blir det dyrt (och tänk på grisen). Det finns inte så mycket personal så chansen att det upptäcks i tid är minmal. Så undrar folk varför mat är så dyrt, svinnet är en stor kostnad.


5. De hjälpsamma markörerna gör mig galen! De som hittar en dålig vara och vill hjälpa andra kunder att undvika den och hjälpa personalen att hitta den och lägger den åt sidan. Där ligger varan och lyser i sin äcklighet en lång stund innan en personal hittar den under tiden köps troligen ingen av de likadana varorna och inte heller någon av varorna brevid där äckelvaran så synligt placerats.


6. Flera gånger i veckan får vi avocadofrågan och varje gång tänker jag; hur tänkte du nu? Är du dum i huvudet eller tror du att vi är det? Det är den klassiska frågan som går ut på att alla avocado ute i butiken är hårda, har vi några mogna mjuka ute på lagret? allvarligt hur kan folk tro att vi låter de mogna avocadosarna ruttna på lagret medans vi ivrigt försöker kränga de kartiga ute i butiken???


7. Riffsan och Raffsan köper purjolök. Om personalen prydligt lägger alla purjosarna med vita roten åt samma håll. Varför kan inte kunderna då de väljer purjo lägga tillbaka dem likadant? Varför måste de lägga dem skavfötters så det ser stökigt ut för? Ser de inte det tydliga mönstret?


8. Bananerna, varför måste alla bryta sönder klasarna? Varför kan de inte välja en klase med lagom många banaer? Om kunden bara ska ha en bryter de alltid en från en full klase och köper aldrig de som redan är singlar, varför då?


9. Mandariner vad är det? Det finns för att förenkla tre sorters småcitrus som säljs i Sverige satsumas, miniolas och clementiner ALDRIG mandariner! De säljs inte mer för de var så fulla med kärnor troligen såldes de sista komersiellt i slutet av 1970-talet. Burk clementiner kallas mandariner men det är mer eller mindre ett varumärke bara. Åh vad jag hatar att höra kunderna tjata om sina mandariner, det är ju ett språk i Kina ju!


10. De båda skojiga skämten. När man inte hittar ett pris -Åh, är den gratis? och när de inte hittar en vara -Var har DU gömt löken? Alltså det är inte roligt jag har hört det förr...


Ja listan kan göras mycket längre men jag tror detta är de tio värstingarna...



Av gisela jansson - 6 december 2009 08:04

Börjar inte jobba förns tolv ändå är jag uppe i mörkret en söndagsmorgon. Sonen skulle upp och tävla idag och han har precis åkt. Han får frukost av sin far på plats det är tur för äta tidigt på morgonen kan han inte, han är värre än mig på det faktiskt. Han ska simma rygg, crawl och meddly idag hoppas det går bra. Lycka till lilla Rosengrisen!


Gah! Vad jag funderar på det här att sälja djur! Är tacksam mot sonen som ropade stopp på Urvon och Luckybucket jag vill ju inte heller sälja dem. Luckybucket min lilla plutta hon blir väl kvar då men jag tycker lika mycket om Hepziba. Jag borde sälja båda men det gör mindre ont om det bara blir en, tror jag, så kanske ska jag sälja Hepzan fast jag har inte bestämt mig vill ju inte. Urvon har han helt rätt om inte kan vi sälja Urvon! Vad fick jag det ifrån! Jo jag tänkte att om någon ville ha Kinross och Urvon båda två eftersom de är kompisar så kunde de flytta tillsammans och kanske ja... men det är rätt lugnt vem vill köpa en farbror på 3½ år och hans blinda kompis? Det är det väl ingen som gör så det är väl lugnt kanske...? Fenrir är till salu iallafall det är onödigt att han inte ska vara det när vi vill sälja honom. Jag ska ge honom en chans till att visa att han kan uppföra sig socialt, han har inte provat att bo med EN yngre hane tidigare det kan ju gå ju.


Krake och Klonken bråkar fortfarande inte så att de slåss så mycket men de är på varandra och småbiter då och då. Det blir stresigt för dem jag borde dela dem men då får de sitta själva och det är inte säkert att det blir bättre. Intressant är att deras vikter har planat ut man ser när man sätter dem på vågen att de inte mår tusenbra. Deras kullbror Kingsly som bor i största harmoni med den yngre Mervolo väger nu över kilot och blomstrar verkligen, vilken petkropp han har! James som bor med sin stora kärlek Alecto är lika underbart perfekt i kroppen och lyckig han! Medans Klonken och Krake som stressar varandra är smala och har sårskorpor på sig. De ska nog inte säljas tillsammans de mår nog bättre med en yngre kompis.


Av gisela jansson - 4 december 2009 12:15

Undrar om jag förstått det nu? Undrar om verkligheten börjar komma ifatt mig nu? Kanske har den det... nej det är svåra beslut jag har inte släppt mina gamla ideal. Det är storm i mitt sinne idag.


Det är så djupt ingrott i mig en så välmurad värdegrund MAN GÖR SIG INTE AV MED DJUR MAN SKAFFAT! Samtidigt bygger jag upp bara strängare och snävare mål för min avel flera av mina djur känns inte riktigt användbara längre det är väldigt få av dem som håller den kvalitet jag kräver, har jag äntligen blivit kräsen nu!? 25 marsvin bor det här och det går bra men det skulle var trevligare om de inte var så många. Så finns det två saker i min avelsgrupp som jag vill bli av med zobelanlaget och en tråkig ögondefekt som bara syns på ett djur men som jag misstänker kan vara ärftligt. Om jag rensar bort de djur som är misstänkta bärare av dessa blir det bara sex avelsdjur kvar... fast jag har två zobel/zobelbärare som jag vill ge en chans först då blir det åtta.


Fem av avelsdjuren är det inte mycket att klaga på Duetten´s Uffington, Viby´s Alecto, Viby´s Nougat, Chokladfabriken´s Merope och Chokladfabriken´s James. Lilla Babinski har inget av ovanstående problem men hon är verkligen inte renavlad och jag vet inte vad som kommer att komma ut av henne men jag tror på henne hon ska få chansen att föra in nytt blod. Chokladfabriken´s jordan är brunzobel men har kanontyp, Chokladfabriken´s Lily har rätt dålig svärta och jag misstänker zobelspridning från henne, hon är även barnbarn till de dåliga ögonen men jag tror jag ska våga chansa på den generationen för Lily har så fin teckning.


Ja om det bara är åtta djur som jag i fortsättningen tänker avla på då borde 17 gå att sälja då... Nej naturligtvis inte! De tre pethonorna Ginny, Dolly och Poppy kan vi ju inte sälja inte Episkey, Elie och Zezima heller... nej det går inte de är storfavoriter hos sonen eller mig. Daniel kan vi nog inte heller sälja för han är inte helt kry. Då är det 15 st djur som absolut inte ska säljas.


Då är det tio som borde säljas då... Krake, Klonken, Kingsly, Mervolo och Lavender är till salu inget att tjafsa om. Det är inte svårt, det beslutet är taget för länge sen. De är de andra fem som jag precis börjat fundera på om jag borde sälja som det blir jobbigt med. Det är svårt! Jag vet inte om jag vill... nej jag vill inte borde heter det. Okej de som jag borde sälja men inte vill då är följande: Duetten´s Kinross ett av de gosigaste marsvin jag mött, supertrevlig men han ska inte användas i aveln mer det är han som har fel på ögonen. Han är nästan blind men glad ändå och i övrigt frisk. Chokladfabriken´s Fenrir han har aldrig slagit an kärlekssträngen på mig eller på sin husse. Han är omöjlig med andra hanar därför är han kvar men jag vill nog sälja honom ändå. Chokladfabriken´s Hepziba ja hon har ögonarvet och zobelarvet ska nog inte avla på henne mer. Lily är hennes dotter så hon får föra fanan vidare. Hepziba svider det att sälja, vet inte om jag kan... vi får se. Sen har vi Nattsmygarn´s Urvon och Chokladfabriken´s Luckybucket efter sin kull (ögongrejen) där skriker sonen stopp och jag med. Det kan vara mer än vi klarar av faktiskt... ja det är det nog. Ångest!

Av gisela jansson - 3 december 2009 18:05

Så skönt det är att bara sitta i soffhörnet och slötitta i datorn skriva lite inlägg här och där och bara mysa. Trött och med lite huvudväk men känner mig ändå rätt nöjd med tillvaron.

Av gisela jansson - 2 december 2009 14:47

Åh det har varit så mörkt och dystert jag blir så trött, alla blir det. Idag äntligen var det sol! J och jag åkte till Fjällnora och fikade på berget med utsikten. Vi frös lite annars trivdes vi perfekt i tystnaden och bland all glittrande rimfrost. De små iskristallerna lyste i alla möjliga färger ingen av oss kunde minnas att vi sett ett så färgglatt glitter tidigare det såg ut som amrikansk jul fast inte överdrivet utan bara vackert. Vi tror att det var för att iskristallerna alla var så nya och hela som de lyste i gult, gönt, vitt, orange, violett och blått. Hur läckert som helst!


Snart ska vi ta en dag på Botaniska och teckna växter. Naturligtvis ska vi prata konst. Idag kom vi fram till att J måste byta atelje hon behöver större så hon inte måste hålla igen sitt måleri och att hon ska börja med färg igen efter sin långa svartvita period. Jag ska städa min skitiga och röriga atelje och böka undan all lera, gips och betong och börja med nya material för att få tillbaka min lust till konsten. Jag får hålla på med mina djur men måste dra ner på tiden framför datorn och lägga den på min konst istället. Ironiskt nog sätter jag mig genast här och skriver blogg så fort jag kom hem...

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28 29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards