Alla inlägg under januari 2011

Av gisela jansson - 16 januari 2011 00:51

Idag (eller igår enligt datumet, nu är det natt) var jag i Stockholm. Först för att titta på min kära vän Js utställning på Konstnärshuset. Det är inte klokt så bra den är! Hon är duktig hon. Det var så mycket folk där och det kändes som jag kände de flesta det var en massa konstnärer från Uppsala där, en gammal lärare och en tjej som gick samtidigt med mig på Konstskolan Idun Lovén galet kul var det att träffa henne! Jag tror det är såhär när man tittar på konst i Stockholm varje gång jag gör det träffar jag konstfolk jag känner. Jag fick en känsla av att jag också ville vara med. Fy så oduktig jag kände mig... nej jag måste jobba mer med min konst och hänga med i konstvärlden... ja det måste jag.


Sen var vi och hälsade på min släkting L i hennes lägenhet. Jättettrevligt vi babbalade oss buckliga om livet, döden, kungafamiljen, barn, separationer, bokmärken, otrohet, klippdockor, marsvin, Hawaii, hundar, cancer, SVT som arbetsgivare, släkten och allt annat. Pratar man så mycket kommer man sent hem... men det var det värt. Vi borde träffas oftare.


Marsvinsbebisarna växer och växer de är så fina och lekfulla just nu så det känns tråkigt att ha varit borta från dem en hel dag. Hur många roliga skutt har jag inte missat nu då?


Jag visste väl att det skulle vara smart att flytta Pansy! Hon passar mycket bättre i sin nya grupp. Oj vad hon har levt upp och nu visar hon verkligen så mycket mer av sin personlighet. Vad mycket trevligare hon känns nu när hon trivs bättre med burkompisarna. I förra buren var hon den yngsta som de flesta andra gav små tjyvnyp Pansy smög fram för att märkas så lite som möjligt. Nu har hon blivit polare med Ogg och Ynk som hon leker och skuttar med hela dagarna när hon och Ogg inte går på upptäcksfärd i hela lägenheten.

Av gisela jansson - 12 januari 2011 23:09

Jaha förra inlägget åkte iväg av misstag innan det var klart...


Vad kan man döpa en engelsk marsvinshane till! Jag vill ha ett väldigt engelskt och lite fyndigt namn. Är det någon som har någon bra idé?

Av gisela jansson - 12 januari 2011 22:36

Xenophilius har flyttat idag. Hans nya husse spanade in Victor på Kistamässan och han blev helt kär... ett svart släthårigt marsvin skulle han ha så det så! Hussens mamma trodde inte hon skulle hitta samma marsvin men la ner en del arbete på att hitta en slät svart en. Hon hittade rätt marsvin! Nu blev det inte Victor utan hans lillebror Xenophilius som fick den äran men ändå! Lycka till lille X du kommer att få det bra, det känner jag på mig. Lycka till min lille babblige plutt!


Victor då... ja han kunde inte flytta idag. Hans öga blir ju aldig riktigt bra. det är konstigt för det ser helt läkt ut men så plötsligt blir det vitt och bubbligt och rinnigt igen. Det är som om det inte tål minsta skrap för då är det kört igen. Konstigt för det var ju en bitskada från början som läkte snabbt. Sen har det varit så här växlat mellan till synes helt läkt och vitt och läbbigt. Stackars Victor. Han får stanna här tills jag vet att ögat är helt läkt.


Den 30e januari kommer mim nye kille hit! Importhanen från englad alltså! Det verkar som det kommer en ung nonself black magpie kille. Jag är så nyfiken på honom!


På engelskt vis har han ingen stamtavla och kanske inte ens ett namn. Jag har ett par okej                                              
                                                  
                                                  
                                                  
                                                  
                                                  
                                                  
                                                  
                                                  
                                                  
                                                  
                                                  
                                                  
                                                  
                                                  
                                                  
                                                  
                                                  
                                                  
                                     

Av gisela jansson - 10 januari 2011 08:11

Det är inte klokt så trött jag var igår kväll när jag kom hem från Kallhäll, förkyld och eländig som jag är. Det var dumt för jag hade inte tid att vara trött eftrersom det skulle flyttas runt marsvin. Som alltid efter utställningar brukar jag passa på att rodda om i burarna det är alltid någon hona som ska sättas med hane. Quidditch fick följa med till S&C för att träffa snygge Silversurfarn. Med hem till Lily följde Chokladfabrikens Nimbus 2000 de bor nu längst ned i stora burskåpet. Där bodde ju de troligen dräktiga Merope och Babinski som fick flytta upp till Luckybucket, Lemon Lace och sötbäbisarna. De fick gå på golvet ett tag innan inflytt. Det verkar gå riktigt bra... lite småtjafs är det ju men ingen fara. Det är inte så kul att göra omflyttningar när det är små ungar inblandade för jag är rädd att stressa mamman men jag kom inte på någon bättre lösning på bostadsplaneringen än detta. För att de brudarna skulle få plats slängde jag in Pansy hos Jordan,Ogg, Hepzibah och lilla Ynk. Jag tycker hon passar bättre i den gruppen det blir lugnare för henne och jag har en förhoppning om att hon och Ynk kommer att ha glädje av varandras sällskap.


Kallhäll resultaten då... ja riktigt skapligt måste jag säga! När jag satt och tittade igenom bedömningssedlarna insåg jag att vi borde vara jättenöjda! Under dagen skuggades min glädje av saknaden av de tre djur som inte var med på utställningen. Pansy var ju struken henne hade jag verkligen sett fram emot att få visa i ras... ja i pet också men hon kommer igen. Värre var saknaden efter Trevor och Weasley som också skulle ha gjort utställningsdebut i går, det är så obeskrivligt tråkigt att de är borta.


För de som var på plats gick det lysande!


Isidor:

Ras 87p 1/1

Pet 1. 91p 1/2 silverkort och Bis 5!

Pet 2. 90p 2/3 HP för roligt marsvin.


Chokladfabrikens Quidditch:

Pet 1. 91p silverkort oplacerad i Bis men fick en påse torkade morötter.

Pet 2. 89p 3/5 (där hittade domaren hennes tråkiga nossvamp och drog av poäng)


Chokladfabrikens Regulus:

Jag har blandat ihop Bisen här men han fick 90p 3/3 i ena och 90p 2/3 i andra jätte jämn liten klass.


GP Duettens Uffington (Uffe):

Pet 1. 91p 3/3

Pet 2. 90p 1/5 silverkort och Bis 4!


I lördags var H och jag på Kista mässan i SMFs monter och informerade om marsvin och lät folk få klappa. Kul men intensivt och lite tröttande för de fyra klappdjur vi tog med oss på uppdraget Elie, Dolly, James och Victor.


Av gisela jansson - 7 januari 2011 11:35

Kom på en sak! Grattis älsklings Ogg på ett årsdagen! Grattis Nimbus 2000 och syrran Nagini (nu Smulan) också!


Sätter in bild på Ogg ett av de mest speciella marsvin jag någonsin träffat hon har träffat mig rakt i hjärtat! En bild på hur ettåringarna såg ut för ett år sedan sätter jag också in. Nimbus som har en massa vitt i ansiktet kommer hit på söndag han ska dejta med Lily ett tag hoppas på underverk.     

Av gisela jansson - 7 januari 2011 11:08

I helgen ska marsvina oss massor... ja det är inget ovanligt men... Det ska vara lite organiserat nu tyckte vi. På söndag blir det Kallhäll utställningen och det ska bli sjukt kul! I morgon ska vi till Kistamässan med klappedjur och stå och informera om marsvin hela dagen. Hoppas det blir roligt och det känns bra att göra en insats för SMF som inte har med utställningar att göra. Jag vill ju gärna arbeta för marsvinets status och kan man stå där och informera eventuella blivande marsvinsägare hoppas jag kunna ge många människor en vettig uppfattning om vad ett marsvin är och vilka behov de har.


I går kväll var jag helt sänkt håller på att bli riktigt förkyld igen. Ont i halsen och snorig är jag men jag låter inte detta stoppa mig... så sjuk är jag inte.


Nej nu ska det förberdas marsvin för helgen och sonen måste väckas... det är dax att vända rätt på dygnet för honom nu...

Av gisela jansson - 6 januari 2011 18:29

Lemon har lite dåligt med mjölk tror jag. Ungarna har precis passerat sina födelsevikter det är lite sent tycker jag. Men trots att de växer lite trögt verkar de pigga och friska Lemon tar väl hand om den hon kan ju inte hjälpa att mjölken inte riktigt flödar som den borde. Jag var lite nojig över dem när jag var på jobbet idag och hade bestämt mig för att börja stödmata om de inte ökat i vikt under det senaste dygnet. Det behövdes inte alla hade gått upp 5-7 g sen senaste vägningen och de känns också mer utfyllda i kropparna än igår. Ingen sackar efter och alla snuttar lika mycket. Söta är de oj oj oj! De börjar just nu på allvar försöka börja äta mat de är så söta när de försöker bemästra de jättestora höstråna! De undersöker allt som kommer i deras väg och kollar om det finns mjölk under alla de stora marsvinen i buren. Gullungarna!


Snart ska jag ta itu med tassarna på djuren som ska ställas ut på söndag. Trimma Isidor lite till måste jag också men han är nästan klar. Tyvärr är det väl bara att stryka Pansy hon har fått en hakböld. Blä... naturligtvis. Så tråkigt, jag hade sett fram emot att visa fina Pansy både i ras och Pet jag hade ju bestämt mig för att ställa henne trots att en klo brutits av men... Synd att det marsvin jag var mest sugen på att ställa är den som måste strykas. Nåja jag är taggad ändå.


Det verkar som det kommer en import hane hit från england den 30 januari! Hoppas det blir så nu!

Av gisela jansson - 4 januari 2011 19:54

Började med tandläkarn. Bara koll och äntligen hade den där eländiga grejen läkt så nu ska den lagas då. Dyrt och trist.


Sonens pappa har ju varit sjuk i många år han har klarat sig själv men varit mycket jobbig periodvis eftersom han kan ringa om samma sak tio gånger samma dag. Tröttsamt. Han har ju ändå varit pigg men under hösten har han blivit sämre tappat mer tal och han har blivit allt svagare i ena sidan. Nu är han väldigt skruttig. Igår när jag var där och hade handlat åt honom ramlade han och kom inte upp. Jag är väldigt stark men lyckades knappt få upp honom. Senare på kvällen hade han ramlat igen och H och jag fick gå dit och lyfte upp honom. Nu ligger han på sjukhus. Det är tveksamt om han kommer hem igen...


I dag har jag fångat ancistrusmalar. Fick bara tag på 12st trots min luriga teknik. Köpte nya pumpar då en gått sönder och en annan knappt blåser längre. Nu pustas det ordentligt i akvarierna.


Bebisarna mår väl bra och är pigga men jag tycker de stannat i vikt det går lite trögt. Jag tror att jag är nojig i onödan för de ser bra ut. Inga öronveck och inga pälsriktningsfel kan jag se. Däremot så har Zonko chokladpojken absolut vita baktassar möjligen har även Rose vita tår på en baktass men det är svårt att se när creamfärgen är så ljus. Nåja det är nästan lite bra att han har det för det har kännts lite slösigt att han skulle till ett kelhem när han är så fin. Värre med Rose då. De är fortfarande helt bedårande söta. Ja, de har flyttat tillbaka till stora buren nu och det går så bra så.


Alastor och Xenophilius kurrade som bara den i morse. Jag som tyckte att det var så lugnt och att de kunde få bo med mamma ett tag till. De är fyra veckor och en dag i dag så det är väl lagom att flytta nu.


Nej nu är det dax att ta itu med trimmandet igen...

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards